Як приготувати смачні курячі стегна з картоплею в духовці. Майстер-клас покроково з фото

смачні курячі стегна з картоплею в духовці

В якості основного блюда для недільного обіду або вечері можна приготувати смачні курячі стегна з картоплею в духовці. Це ароматне друге блюдо також чудово підійде і для спільної трапези з друзями, головне готувати його швидко. Замість стегон, за бажанням, ви можете вибрати інші курячі частини.

Необхідні продукти на 4 порції:

  • курячі стегна – 3-4 штуки;
  • картопля – 500-600 г;
  • сметана – 100-150 г;
  • гірчиця – 1-2 столових ложки;
  • сіль;
  • суміш перців;
  • приправа для курки;
  • рослинне або вершкове масло;
  • зелень петрушки.

Спосіб приготування:

  • Курячі стегна ретельно очистити і промити.
  • Нарізати на порційні шматочки.
  • М’ясо посолити за смаком.
  • Приправити, використовуючи готову суміш для курки.
  • Порада: при відсутності готової приправи можна приготувати суху суміш з різних прянощів і сушених овочів: перець червоний солодкий, коріандр, часник, каррі, цибуля ріпчаста, перець червоний гострий.
  • Приправлені курячі стегна поперчити свіжомеленої сумішшю перців.
  • Для гостроти і аромату змастити м’ясо готової гірчицею.

  • Додати сметану і ретельно перемішати, щоб всі шматки м’яса були покриті шаром маринаду.
  • Гірчиця і каррі додадуть курці красивий відтінок.
  • Посуд з курячими стегнами накрити кришкою і помістити в холодильник, бажано на кілька годин, щоб куряче м’ясо добре замаринувалося.
  • В результаті воно стане м’яким і ароматним.

  • Картоплю очистити від шкірки, промити, нарізати на часточки або бруски. Нарізану картоплю поперчити і посолити за смаком.
  • Порада: щоб картопля (і не тільки) став більш ароматним і смачним, бажано його перчити сумішшю різних перців, змелених безпосередньо перед приготуванням страви.
  • Потім змішати картоплю з невеликою кількістю сметани.

  • Перекласти підготовлений картоплю в жароміцний посуд, попередньо змащену вершковим або рослинним маслом – розрівняти його.

  • Зверху, на картопляний шар рівномірно укласти шматочки маринованого курячого м’яса.

  • Помістити форму в розігріту духовку.
  • Готувати при температурі 180 градусів до готовності всіх інгредієнтів, приблизно 50-60 хвилин.
  • Але рекомендую орієнтуватися на працездатність своєї духовки.

  • Сервірувати курячі стегна на картопляної подушці в теплому вигляді, прикрасивши зеленню петрушки.
  • До цього блюда бажано подати овочевий салат, а також свіжі або мариновані овочі окремо.

Варто почитати: