Як приготувати сьомгу смажену в кунжутною паніровці по-азійському

Шматочки червоної риби, приготовані в ароматній паніровці з кунжуту, апетитно виглядають фантастично. Але як приготувати чудову сьомгу смажену в паніровці не знає кожна господиня! Це неймовірно смачне азіатське блюдо ви можете робити з будь-якої риби, яка не має дрібних кісточок. Трішки фантазії – і з звичних продуктів буде готове смачне частування – смажена сьомга!

Інгредієнти (на 4 порції):

  • 2 чайн. л. – сухий херес (заміна рисовий оцет)
  • 3-4 стіл. л. – рафінована рослинна олія
  • 800 г філе сьомги
  • 2-3 стіл. л. – соус (соєвий)
  • 2 стіл. л. – десертне вино
  • 4 чайн. л. – товчений коріандр
  • 3 стіл. л. – темний і світлий кунжут
  • 1 чайн. л. чилі (мелений)

Приготування:

  • Філе сьомги наріжте на порційні шматки.
  • Змішайте світлий і темний кунжут, коріандр і мелений перець чилі.
  • Обваляйте в цій суміші шматки сьомги і покладіть на годину в холодильник.
  • Перемішайте десертне вино, соєвий соус і сухий херес.
  • Отриманим соусом полийте рибу.
  • Обсмажте філе сьомги по 4-5 хвилин з кожного боку.

Сьомга в кунжутною паніровці готова!

Подайте її з рисовою локшиною або вареними овочами. Вийшло поживне, смачне, повноцінне рибне блюдо! Як ви переконалися, приготувати смажену сьомгу неймовірно просто. Відмінний вибір для сімейного вечері!

Варто почитати: