Як швидко приготувати смачну куксі

Куксі дуже відоме холодне блюдо корейської кухні. Це блюдо вважається дуже поживним, смачним і незабутнім. Але даний корейське куксі приготувати досить непросто, і потрібно дуже багато сил і часу, чого завжди не вистачає у жінки з теперішнім ритмом життя.

Хочу надати Вам рецепт цього чудового блюда в найбільш спрощеному вигляді, але нітрохи не поступається споконвічного рецептом.

Інгредієнти

Всі знають, що в даний куксі кладеться локшина домашнього приготування, але так як у нас немає часу на виготовлення власної локшини ми беремо в магазині будь-яку вподобану Вам локшину, головне щоб вона не злиплася після варіння.

Далі Вам знадобиться невеликий шматочок м’яса (курка, свинина, яловичина або будь-яке інше).

Овочі: капуста, огірок, морква, солодкий перчик, помідор, кілька зубчиків часнику можна трохи зелені за смаком.

Ще Вам знадобиться соєвий соус, лимон або лимонна кислота.

Отже, ставимо варитися дві каструльки з підсоленою водою, в одну закидаємо локшину, в іншій відварюємо м’ясо закинувши в неї різні спеції за смаком це може бути перчик горошком, лавровий лист і всілякі приправи на Ваш смак, тут головне не переборщити. Локшину по мірі готовності відкидаємо на друшляк, під гарячу проточну воду промиваємо, даємо стекти воді.

Перекладаємо назад у каструльку і ллємо трохи рослинної олії, перемішуємо.

Далі поки вариться бульйон, ми готуємо овочі:

Капусту шаткуємо дрібною соломкою, можна потерти моркву на спеціальній тертці для корейської моркви, огірочок ріжете, як хочете можна теж соломкою, щоб все виглядало лаконічно. Перчик можна нарізати кубиками, часточками помідор, часник краще розчавити щоб виділився сік. А взагалі Ви господиня на кухні, так що це тільки Ваша справа якої форми нарізати овочі. Далі в наш салатик залишається нарізати зелені: ну припустимо цибуля, петрушка і кріп (стандартний набір зелені). Заправляємо салат за смаком сіллю і перцем і в кінці заливаємо розпеченою олією і перемішуємо.

Коли бульйон готовий, витягуємо м’ясо, остуджуємо його, і нарізаємо на шматочки, бажано дрібніші.

Отже, по черговості розкладаємо по тарілках:

  • Локшина
  • Салат
  • М’ясо
  • Заливаємо все бульйоном

Подається охолодженим, на стіл виставляємо соєвий соус і нарізану дрібними шматочками лимон або можна використовувати лимонну кислоту. І додаємо за смаком.

Для приготування куксі за цим рецептом у Вас піде максимум хвилин 30-35.

Приємного апетиту!

Варто почитати: