Як зробити кольорову глазур

Для того щоб приготувати глазур вам будуть потрібні наступні інгредієнти:

  • 900 грам цукрової пудри,
  • 150 грам білка,
  • лимонний сік – 1 столова ложка
  • харчові барвники, щоб надати глазурі кольору.
  • Можна використовувати і ароматизатори, але не варто з ними балуватися.

Приготування глазурі відбувається так: для початку потрібно відокремити білок від жовтка яйця і ретельно перемішати, після чого вилити цей жовток в каструлю. Якщо вам ліньки перемішувати вручну, використовуйте міксер, але потрібна насадка у вигляді лопатки. Якщо ж ви збиваєте їх вручну, то необхідно використовувати тільки дерев’яну ложку, або ж з нержавіючої сталі. Якщо ви будете збивати звичайної алюмінієвою ложкою – суміш просто потемніє. Далі в білок потрібно висипати готову цукрову пудру. Приблизно на половину від усієї суміші, і відразу ж потрібно додати лимонний сік. Все це повільно збиваємо. Якщо використовуєте міксер – то ставити потрібно на мінімальну швидкість. Далі поступово додаємо решту пудру, і стежимо за тим, щоб маса стала однорідною, пластичної, і був характерний блиск. Готова маса дуже густа і стікає дуже повільно. Якщо ви хочете пудрою заливати торт, то густа маса не підійде – в цьому випадку, вам потрібно більш рідка маса. Якщо вирішите наносити пудрою який-небудь візерунок, то густа маса буде в самий раз. Для клеєння деталей з глазурі, потрібна дуже густа суміш, яка навіть по ложці не стікає. Такий глазур’ю можна наносити малюнки відразу на поверхні будь-якого кондитерського виробу, або ж заготовити її в прок.

Ви можете приготувати наступні види глазурі в домашніх умовах:

Кавова глазур.

Її готують так само, як і звичайну цукрову глазур, тільки у воду ще необхідно додати 100 грам міцного чорного кава. Переконайтеся, що кава надлежавшего якості, інакше ви зіпсуєте свою глазур.

Особлива кавова глазур.

Цю глазур необхідно варити в глибокому посуді, додати 100 г цукру і 50 грам звичайної кави. Як тільки ця суміш не стане густою і в’язкою – зніміть її з вогню і додайте в неї ще три яєчних білка, після чого знову поставте на вогонь і поступово помішуйте. Вогонь повинен бути дуже маленький. Після вимкнення вогню – глазур необхідно продовжувати збивати, і так до повного охолодження.

Шоколадна глазур для торта.

Покладіть в невелику посудину 100 грам чорного шоколаду, і розведіть його водою в кількості 20 грам. В іншій каструлі розігрійте приблизно 50 г вершкового масла, після чого масло можна доливати в шоколад невеликими дозами до тез пір, поки глазур не стане необхідної концентрації. Таку глазур рекомендується використовувати для листкових тортів.

Варто почитати: