Як зробити цукати

В принципі, цукати можна приготувати практично з будь щільних продуктів, або ж з їстівних фруктів, таких як яблука, груші і. т. п. навіть з дині або кавуна можна зробити цей шедевр кулінарії, потрібно лише зрізати верхню кірочку з продукту. Останнім часом практикується приготування цукатів з огірків і горобини. Загалом, з будь-якого фрукта можна зробити цукати і порадувати свою сім’ю смачним десертом.

Відомо дуже багато способів приготування цього десерту, але я опишу тільки один з них.

Для приготування цукат нам потрібні наступні інгредієнти:

  • Кілька скоринок апельсинів, бажано 5-7.
  • Пару стаканів звичайного цукрового піску
  • Склянку кип’яченої води
  • Зовсім небагато вершкового масла.

Як бачите, всі ці продукти є в кожному будинку, тому проблем з їх пошуком у вас не повинно виникнути. Як тільки все це розкладемо на столі, можна приступати до приготування ласощів…

Приготування цукат відбувається так:

Рада відразу. Для приготування цукатів, краще всього підійдуть апельсини з товстою шкіркою, хоча і тоненька шкірка підійде непогано. Для початку помийте апельсини і протріть насухо, або ж дайте їм висохнути на підвіконні. Потім треба дуже акуратно зняти з апельсинів шкірку, щоб її не пошкодити. Цю шкірку слід порізати на тоненькі смужки. Потім цю порізану шкірку слід відварити. Наберіть в каструлю води, покладіть туди шкірку. Вода в каструлі повинна знаходитися на один сантиметр вище шкірки. Поставте на тихий вогонь і варіть протягом 20 хвилин. Далі воду необхідно поміняти. Зливаєте вже використану воду і знову наповнюєте каструлю, в якій знову будете варити цукати. Цю процедуру необхідно повторити 3-4 рази – це для того, щоб майбутні цукати втратили якомога більше гіркоти. Коли будете варити четвертий раз – додайте в окріп трохи солі, щоб надати характерний смак.

Тепер нам необхідно зробити сироп з двох склянок цукрового піску. Заливаємо водою цукор. Цукор можна додати трохи вершкового масла (приблизно одну столову ложку). Гарненько перемішайте і додайте туди шкірку, яка майже готова. Знову потрібно поставити це блюдо на вогонь. Варити потрібно до тих пір, поки шкірка не вбере в себе весь сироп.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *