Запечена брокколі з червоною рибою – смачно і корисно!

Любите «здорову кухню», дотримуватися правильного харчування? Тоді вам неодмінно сподобається неймовірно смачне і корисне блюдо – запечена брокколі з червоною рибою! Сама по собі брокколі – справжній «чарівний» продукт харчування, адже вона надзвичайно корисна. А в поєднанні з червоною рибою страва стає настільки смачним, що його можна віднести до розряду «царського застілля».

Готується блюдо дуже просто, максимально швидко. Рецепт сподобається і тим, хто сидить на дієтах, адже в ньому дуже мало калорій!

Вам знадобиться:

  • 1 – яйце
  • 200 г – будь червоної риби (філе)
  • 3 стіл. л. – вершків
  • 250 г брокколі
  • 3 стіл. л. – молока
  • 2 стіл. л. – лимонного соку
  • 40 г твердого сиру
  • 20 г вершкового масла
  • за смаком – перець
  • мелений мускатний горіх
  • сіль

Приготування:

  • Промиваємо філе під холодною проточною водою, потім обсушуємо паперовим рушником.
  • Нарізаємо скибочками, приправляємо за смаком перцем, мускатним горіхом, сіллю, поливаємо лимонним соком.
  • Залишаємо постояти при кімнатній температурі близько 30-40 хвилин.
  • Перекладаємо в каструлю або сковорідку, заливаємо невеликою кількістю води, проварюємо на мінімальному вогні 8-10 хвилин.
  • броколі Розбираємо на суцвіття, відварюємо в підсоленій воді не більше 3-4 хвилин (важливо не переварити!).
  • Збиваємо масло, вершки і молоко.
  • дрібно Натираємо сир.
  • Додаємо до вершково-молочної масою яйця з сиром, приправляємо за смаком.
  • Змащуємо форму для запікання невеликою кількістю масла.
  • Викладаємо, чергуючи шарами, брокколі і червону рибу.
  • Заливаємо приготованою сумішшю.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 210 градусів духовку, запікаємо 20-25 хвилин.

Якщо ви дотримуєтеся дієтичного харчування, то не додавайте при приготуванні вершки з вершковим маслом. Особисті враження: смак приголомшливий! Але, головне, смачне, легке, корисне блюдо. Особливо рекомендую приготувати його на вечерю.

Варто почитати: