Запечена картопля по-французьки – смачна паличка-виручалочка

Запечена картопля можна без перебільшень назвати «паличкою-виручалочкою» на всі випадки життя. По-перше, готується легко, по-друге, виручає, якщо несподівано нагрянули гості, по-третє, підходить для всіх випадків життя, по-четверте, виходить неймовірно смачно.

Особливо смачно виходить запечена картопля по-французьки. Це блюдо ви можете готувати навіть до святкового столу, сміливо замінивши звичні для вас коронні гарячі страви. Не дивуйтеся, коли гості вас запитають: «А ще залишилася така чудова картопелька?». Адже це насправді фантастично смачне блюдо!

Вам знадобиться:

  • 1 упаковка – майонезу
  • 800 г картоплі
  • 3 стіл. л. – рослинного рафінованого масла
  • 600 г вареного курячого м’яса
  • 450-500 г сиру твердих сортів
  • 5 шт. – помідорів
  • за смаком – спеції
  • сіль

Приготування:

  • Очищаємо від шкірки картоплю, ретельно промиваємо, нарізаємо тоненькими кружальцями.
  • Змащуємо деко олією, викладаємо картоплю рівномірним шаром.
  • Приправляємо за смаком улюбленими спеціями, солимо.
  • Нарізаємо дуже дрібно куряче м’ясо (дуже зручно для цього скористатися блендером).
  • М’ясо заправляємо майонезом і викладаємо наверх картоплі.
  • Тепер треба нарізати помідори – можна кільцями та кільцями, викладаємо на м’ясо.
  • Натираємо сир, посипаємо помідори.
  • Ставимо страву в попередньо розігріту до 220 градусів духовку, готуємо не більше 10 хвилин.
  • Зменшуємо температуру до 160 градусів, запікаємо до повної готовності картоплі.
  • Прикрашаємо як нам подобається (можна зеленню, маслинами), і відразу подаємо до столу.

Відмінна, скажу я вам, виходить картопелька! Тому швидше скоряйте рідних і близьких смачним блюдом!

Варто почитати: