Запечена риба з сиром і помідорами. Риба в духовці

Пропоную вам приготувати неймовірно смачну запечену рибу з сиром і помідорами. Рецепт відноситься до розряду смачних і простих, але одночасно святкових страв.

Така риба в духовці виходить фантастично смачною, ароматною! Важливо тільки приготувати її правильно, що нескладно зробити, дотримуючись всіх інструкцій приготування. Тоді смак вас захопить – томати просочуються розтопленим сиром і віддають всі свої соки рибі. Чудово! Для приготування підходить будь-яка морська нежирна риба.

Вам знадобиться:

  • 100 г сиру твердих сортів
  • 0,9-1 кг філе риби
  • 6-7 зубчиків – часнику
  • 2 шт. великих помідорів
  • 8 стіл. л. – сметани
  • за смаком – спеції
  • сіль
  • будь-яка свіжа зелень

Приготування:

  • Промиваємо філе риби під проточною холодною водою, обсушуємо паперовими серветками.
  • Потім нарізаємо на шматочки невеликих розмірів, приправляємо за смаком перцем і улюбленими спеціями (можна просто меленим перцем).
  • Викладаємо рибу у форму для запікання, залишаємо постояти 20 хвилин, за цей час вона промаринується.
  • Подрібнюємо часник, викладаємо на рибу.
  • Змащуємо зверху сметаною.
  • Нарізаємо помідори тоненькими кільцями або півкільцями, викладаємо на сметану і трохи присаливаем.
  • Натираємо сир – можна і дрібно, і грубо.
  • Подрібнюємо зелень.
  • Змішуємо зелень із сиром, посипаємо зверху рівномірним шаром.
  • Ставимо в попередньо розігріту до 190 градусів духовку, випікаємо рибу 40 хвилин.

Ай, хороша виходить рибка! Причому і в гарячому, і в холодному вигляді. Можна подавати в якості другої страви з гарнірами або у вигляді чудової закуски. Дуууже смачно!

Варто почитати: