Запечена сьомга в духовці з дижонской гірчицею і часником


Запечені шматочки сьомги в духовці, просочені дижонской гірчицею, оливковою олією і часником – чудове доповнення до будь-якого гарніру! Споконвіку ця риба вважається вишуканим делікатесом, і готувати її можна по-різному. Із задоволенням представляю вам чудовий, дуже смачний і простий у приготуванні рецепт – не рибка, а «райська насолода»!

Інгредієнти:

  • 850 р – філе сьомги
  • 20 г – будь свіжої зелені (на вибір: орегано, кріп, розмарин, чебрець)
  • 3 шт. – лимонів
  • 5 стіл. л. – діжонської гірчиці
  • 4 зубчики – часнику
  • 1/4 склянки – оливкової олії
  • перець, сіль

Приготування:

  • Дрібно порубаєте кохану, обрану вами зелень і перемішайте її з подрібненим часником.
  • Додати до зелені сік з одного лимона, оливкова олія, діжонську гірчицю і приправите за смаком.
  • Філе сьомги розкладіть на деко.
  • Зверху рясно полийте рибу приготовленої пряною сумішшю.
  • Залиште постояти близько 40 хвилин, щоб риба добре промаринувалася.
  • Лимон наріжте тоненькими кружальцями і покладіть зверху або з боків.
  • Поставте сьомгу в духовку – випікаємо при температурі 180 градусів.
  • Через 25 хвилин чудове блюдо буде готово.

Таке блюдо, вразить вас своїм чудовим ароматом і смаком запечена сьомга в духовці, безсумнівно стане фаворитом будь-якого вечері або святкового столу! Вона дуже ніжна і при цьому пікантна. Така риба сподобається не тільки любителям морепродуктів, але і всім іншим, навіть маленьким дітлахам. Спробуйте і переконайтеся.

Варто почитати:

Додати:

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *