Запечені яблука в мультиварці – швидко і корисно!

Класичний і популярний десерт – запечені яблука, люблять готувати багато господині не тільки за простоту приготування. Це смачно і дуже корисно! Яких тільки рецептів немає – запечені яблука з медом, з сухофруктами, з корицею, з сиром, з ягодами і так далі! Будь-які начинки чудово поєднуються з яблуками, десерт виходить неймовірно смачним, соковитим, приголомшливо ароматним. Можна фарширувати фрукти, просто запікати цілі або половинками, полив солодкими сиропами.

Десерт гарний і в холодному вигляді, і у гарячому. Особливо його рекомендують готувати у піст. Але спочатку важливо правильно вибрати фрукти, саме вони є головним складовим компонентом успішного приготування страви. Адже важливо, щоб вони вийшли соковитими і при цьому не розвалилися. Готувати такий десерт простіше простого в мультиварці. Завдяки цьому чудовому кухонному приладі, десерт приготується за кілька хвилин і вийде ідеальним! Отже, готуємо запечені яблука в мультиварці.

Вам знадобиться:

  • 6-8 шт. – солодко-кислих яблук
  • 4-6 стіл. л. – цукру
  • за смаком – кориця
  • мед
  • подрібнені горіхи
  • за бажанням – сир

Приготування:

  • Ретельно миємо фрукти під холодною проточною водою (кількість вказана приблизно, так як залежить від розміру яблук, візьміть стільки, скільки поміщається в чашу).
  • акуратно Зрізаємо верхівки, потім серцевини, але не дорезаем до дна, інакше витече сік в процесі приготування.
  • серединки кладемо мед з цукром (можна міняти по своєму смаку).
  • Додаємо корицю з дрібно подрібненими горішками (за бажанням додаємо сир, але буквально кілька ложок).
  • Можна також вирізати акуратно м’якоть, залишивши оболонки.
  • Потім м’якоть змішати з перерахованими інгредієнтами і начинити фрукти.
  • Змащуємо маслом чашу мультиварки.
  • Викладаємо фрукти начинкою верх.
  • Встановлюємо режим приготування «Випічка», таймер часу включаємо на 20 хвилин, готуємо при закритій кришці (для твердих яблук час приготування треба збільшити).
  • Дістаємо і подаємо до столу гарячими або холодними.

Цей рецепт приготування можна віднести до базового. Експериментуйте з різними начинками, і тоді у вас на столі кожен раз буде приголомшливий десерт з новими смаками. Наприклад, дуже смачне поєднання сиру з джемом, горіхів з сухофруктами, родзинок з корицею і так далі. Готуйте по своєму смаку і з огляду на смакові уподобання близьких або гостей.

Варто почитати: