Запечені яблука з сирною начинкою

Про користь яблук знають всі. Але ось сирих фруктів багато не з’їси, так і кислі яблука рекомендуються не всім. Інша справа – запечені яблука! Вони дуже корисні, особливо при захворюваннях печінки і шлунково-кишкового тракту, низькокалорійні і дуже-дуже смачні! Готувати такі яблука можна з різними начинками: горіхами, корицею, цукатами, карамельним соусом, ягодами і так далі. Ми сьогодні з вами навчимося готувати запечені яблука з сирною начинкою!

Такі яблука стануть корисним, смачним десертом для всієї родини. Особливо корисно готувати такі яблука в осінній та зимовий період. Яблука вибирайте не дуже м’які, інакше вони можуть у процесі запікання розвалитися.

Інгредієнти ( на 4 порції):

  • 20 г крохмалю
  • 8 шт. – кисло-солодких яблук (середнього розміру)
  • 200 г жирного сиру
  • 1 пакетик – ванільного цукру
  • 2 – яєчних жовтка
  • 20 мл – рідкого меду (можна замінити цукровою пудрою)

Приготування:

  • Ретельно промиваємо яблука під проточною водою, потім зрізаємо верхівки так, щоб вийшли «кришечки».
  • Акуратно виймаємо м’якоть з серцевиною, залишаючи на стінках досить товстий шар м’якоті (намагайтеся не пошкодити шкірку, щоб не витікав сік).
  • Змішуємо сир з медом, ванільним цукром, яєчними жовтками і крохмалем, потім збиваємо міксером або блендером до однорідної консистенції (можна додати також шматочки чорносливу, кураги або родзинок).
  • Ставимо яблука у форму для запікання з високими бортами, змащену маслом і наповнюємо приготовленої начинкою.
  • Ущільнюємо начинку, накриваємо «кришечками» і відправляємо запікатися в попередньо розігріту до 200 градусів духовку на 25-30 хвилин.
  • готових яблук легко протикається ножем м’якоть.

Запечені яблука гарні і в гарячому, і в холодному вигляді! Можна полити їх шоколадною глазур’ю, посипати кокосовою стружкою або цукровою пудрою. Вийде ще смачніше!

Варто почитати: