Запіканка з кабачків

Запіканка з кабачків

Я вже давно веду пошуки нових цікавих рецептів. При цьому завжди пам’ятаю, що хороша їжа зберігає не лише красу тіла, але і здоровий дух. Поспішаю поділитися рецептом, який не так давно відкрила, але вирішила написати спробувавши приготувати сама, звичайно, не змінивши багато – мабуть це звичка щось додавати, змінювати:) Вийшло дуже навіть нічого… Пробуйте разом зі мною:) Вийшла запіканка з кабачків, чимось нагадує піцу…

Тісто:
Кабачок 300-350г – потерти на тертці і віджати сік – він не потрібен
1 цибулина – подрібнити (я додала сухий кубик лука)
5-6 ст. л. рисового борошна (я перемолола рис в кавомолці, не було борошна під рукою)
1 яйце
сіль, перець – за смаком.
(Можна змішати спочатку кабачок з рисовим борошном, щоб вони не багато набрякли – хвилин на 30).
Змішати в мисці всі інгредієнти, викласти у форму, змащену маслом.
Тепер зверху на тісто викладаємо такі продукти, таким способом ми готували піцу на сковороді:
1 перець порізати кубиками, викладаємо на тісто.
2 помідори очистити від шкірки, порізати кружальцями або скибочками – знову відправляємо на тісто.
Змішати йогурт і соєвий соус – полити помідори.
Посипати тертим сиром і спеціями за смаком – орегано, розмарин …

Запікати при температурі 180 градусів. Посипати зеленню. Дуже смачно запивати цей кабачковий пиріг кефіром або томатним соком. Тісто виходить зеленувате – ніжно салатового кольору. Дуже оригінально і смачно.
Рецепт припускав ще і наявність фаршу – я вирішила не змішувати в купу в одній страві м’ясо-овочі-крупи-молочне . І так смачно і ситно.

Варто почитати: