Запіканка з капусти – це просто і дуже смачно!

Якщо у вас немає часу, то вас виручить дуже проста, але дуже смачна запіканка з капусти. Блюдо дуже корисне, так як капусту радять включати в свій раціон не тільки дієтологи, але і лікарі, до того ж вона є дієтичним продуктом.

Рецепт приготування настільки простий і доступний, що ви приємно здивуєтеся! А продукти для приготування запіканки практично завжди можна знайти у себе в холодильнику. Запіканка з капусти хороша і в холодному, і в гарячому вигляді, і виходить фантастично соковитою, ніжною!

Інгредієнти:

  • 600 г білокачанної капусти
  • 5 – курячих яєць
  • 20 г крохмалю
  • 50 г майонезу
  • 10 г розпушувача
  • 50 г сметани
  • 120 г тертого сиру
  • 80 г борошна
  • за смаком – перець
  • спеції
  • сіль

Приготування:

  • Беремо тарілочку, змішуємо борошно, крохмаль, майонез, розпушувач, сметану, спеції, сіль і перець – все ретельно вимішуємо до однорідності.
  • Білокачанну капусту можна нашаткувати або нарізати дуже дрібно, потім додаємо трошки солі і розминаємо руками, щоб вона стала м’якою.
  • Беремо деко, трохи змащуємо олією і викладаємо рівномірним шаром капусту (за бажанням можете додати дрібно нарізаний зелений лук або будь-яку зелень).
  • Виливаємо наверх капусти приготовану борошняну суміш.
  • дрібно Натираємо сир і посипаємо зверху.
  • Можна ставити запіканку в духовку – запікається вона 15-20 хвилин у попередньо розігрітій до 220 градусів духовці.

Запіканка з капусти готова! Наріжте її на порційні шматочки і подайте до столу з соусом або сметаною. Цей рецепт дуже дієтичний, тому сміливо можете включати його в свій раціон схуднення. До того ж запіканка готується дуже швидко і просто!

Варто почитати: