Журавлинна горілка домашнього приготування

якби мені раніше сказали, що я почну сама готувати домашню горілку або настоянки, я б не повірила. Але все почалося саме з журавлиною горілки, яку мені порекомендувала приготувати знайома. Я спробувала, і прийшла у захват! Це те, що треба, так як у мене не особливо люблять спиртні напої, а воліють вишукані, такі, які знають справжні цінителі. Цей напій мої знайомі і чоловік оцінили за найвищим балом!

Журавлинна горілка має не тільки фантастичним смаком і ароматом, але і яскравим кольором. Вона ідеально підходить для приготування різноманітних алкогольних коктейлів, плюс до всього корисна. Готувати можна і на спирту, і на горілці. А саме приготування легше простого!

Вам знадобиться:

  • 800 мл – якісної горілки
  • 350-400 г – журавлини
  • 3 шт. середніх апельсинів
  • 200-220 г – цукру

Приготування:

  • Промиваємо журавлину в холодній воді.
  • Перекладаємо в миску або каструлю.
  • Тепер треба її стовкти, наприклад, товкачем або ступкою, але не дуже сильно.
  • З апельсинів дрібно натираємо цедру, видавлюємо сік.
  • Змішуємо журавлину з цедрою і соком.
  • Вливаємо горілку, всипаємо цукор, перемішуємо всі разом до однорідності.
  • Накриваємо ємність кришкою, ставимо в прохолодне місце для настоювання на 3-4 тижні.
  • Проціджуємо напій через марлю.
  • Розливаємо в помиті пляшки, ретельно закорковуємо.

Термін придатності журавлиною горілки – необмежений! Особисті враження: нам настільки сподобалося, що ми практично не купуємо алкогольних напоїв, ну хіба що в рідкісних винятках. Горілка неймовірно проста в приготуванні, фантастично приємна у використанні!

Варто почитати: