Неправильне харчування: що їдять українці

Неправильне харчування: що їдять українці



Ми в соціальних мережах та месенджерів:

Facebook: https://www.facebook.com/poltavsketv/
Instagram: https://www.instagram.com/poltavske.tv
Telegram: https://www.t.me/poltavatv
Viber: https://www.goo.gl/HYMxcC

Наш сайт: http://poltavske.tv/

Два роки тому з цього холодильника назавжди зникли сосиски, ковбаси, солодощі та газовані напої. Тепер полтавка Олександра Ткаченко звідти дістає тільки здорову їжу.

“І чоловік зі мною також харчується правильно. У мене в соціальних мережах було голосування, чи зможе він скинути п’ять кілограмів за місяць. Так за два тижню у нас результат – майже три кілограми”, – розповіла фудблогерка Олександра Ткаченка.
Проте, зізнається, довелося докласти зусиль, щоб змінити сімейні традиції.

“У мене старший син більше був у бабунь, тому він знає, що таке цукор. Найбільша проблема полтавців – це те, що люди з дитинства привчені до цукерок. Ми йдемо спочатку в кондитерський магазин, потім – у ковбасний. І всі думали, що це чомусь корисніше”, – розповіла фудблогерка.

Більшість українців, справді, корисного недоїдає, а від шкідливого, навпаки, – переїдає. Такі результати отримала асоціація дієтологів України. У дослідженні взяли участь 1232 особи віком від 1 до 60 років.

“Опитували міське населення. Три чверті було дорослих людей. Проводили опитування і фотофіксацію повністю всього, що було з’єднання їдено і випито за п’ять робочих і два вихідні дні”, – розповів директор асоціації дієтологів Олег Швець.

Споживання овочів та фруктів на добу має становити по 300 грамів, проте українці їдять городини у двічі менше від норми (178 грамів), а фруктів – у тричі (всього 83 грами). Мало їдять горіхів (8 грамів за норми 30), бобових (9 грамів за норми 75) та молочних продуктів (140 грамів, норма – 700). Натомість віддають перевагу борошняним виробам (474 грами) та картоплі (161 грам).

“Через годину людина знову хоче їсти та тягнеться за цією випічкою або печивом. Альо це може викликати цукровий діабет та порушення мікробіоми кишківника. Пересічний громадянин не буде рахувати кількість грамів, кожна людина повинна вживати у своєму раціоні білки, жири та вуглеводи”, – розповіла лікарка-дієтологиня Юлія Пахуща.

Від малої кількості натуральних продуктів у раціоні в організмі може настати дефіцит корисних вітамінів та мінералів.

Збалансоване ж харчування сприяє зміцненню здоров’я та профілактиці захворювань.