Паризький борщ. Неймовірно смачно.

Паризький борщ. Неймовірно смачно.



Вільні безвізові подорожі до Європи вже давно не новина а проста буденність. Сьогодні ми перебуваємо у Парижі де знайомимось з сучасною французькою кухнею. Завітавши у паризькі кафе та ресторани ві відчуєте як сьогодні французи пильнують за здоровим харчуванням та ви побачите вплив інших національних кулінарних традицій. Ті що і як готуюсь парижани та взагалі французи на власних кухнях нам допоможе ця книжка назву якої можна перекласти як «кулінарія людей, що сіють». Перші 70 сторінок розповідають про городину, як вона виглядає, її властивості склад та які овочі містять глютен. І тут несподіванка що серед сотні перший рецепт це рецепт борщу, що в цій книжці в прямому перекладі є «суп з буряка з мигдалем та кропом», що ми перекладали як паризький борщ.
Отже зараз за 3 хвилини ми навчимось готувати паризький борщ.
Перед вами усі необхідні інгредієнти паризького борщу. Список в самому кінці відео. Спочатку підготуємо наші складові. Стебло селери чистимо та нарізуємо на невеличкі частини. Нам необхідно 3-4 стебла. Подрібнюємо одну голівку червоної цибулі. Два сирих буряка, що приблизно дорівнює 800 гр. нарізуємо на шматочки зі стороною приблизно 2 сантиметри.
Металеву каструлю ставимо на вогонь нагріватись. У суху каструлю насипаємо одну чайну ложку насіння фенхелю та смажимо 1-2 хвилину доки не відчуєте приємний аромат. Зверніть увагу що насіння фенхелю схожі на кмин, кумін або зіру, тож не переплутайте. Тепер у каструлю наливаємо 2-3 столових ложки рафінованої олії. Коли олія розігріється додаємо нарізану червону цибулю, ретельно перемішуємо та легко обсмажуємо протягом 5 хвилин доки не зміниться колір. Годину додати нарізаний буряк, додаємо пів чайної ложки цукру, так-так цукор бо буряк любити цукор. Заливаємо так щоб буряк був лише вкритий бульйоном, у нашому випадку яловичим, зауважимо що у оригінальному рецепті використовується звичайна вода, тож ми творчо доповнили цей рецепт, хоча для веганів вода буде більше доречною. Доводимо до кипіння, накриваємо кришкою та тушкуємо півгодини або доки буряк не стане м’яким яким, альо не прогавте годину бо буряк може побілішати що нам непотрібно.
Доки буряк тушкується готуємо заправку. Для цього нам потрібен мигдаль, суміш перців, один зубчик часнику, сіль, оливкову олія та трохи води. Вісь так збиваємо усе це разом нашим погружним блендером.
Наш буряк добре втушкувався і тепер слід його перебити на пюре. Прямо в каструлю занурюємо блендер та подрібнюймо на пюре. Додаємо нашу заправку з мигдалю, нарізану селеру, доливаємо бульйон доводимо до кипіння, чекаємо п’ять хвилин і наш запашний, ароматний паризький борщ готовий!
Годину сервірувати паризький борщ. Наливаємо борщ у глибоку тарілку, притрушуємо кропом, та звісно який же борщ без сметани! Смакуйте!
Я погано уявляв чи пасуватиме до борщу насіння фенхелю, горішків мигдалю та селера. Але такого запашного, смачного запашного борщу я ще куштував. Нажаль це відео не передає цих запахів.

Французька кухня одна з найславніших кухень та один з взірців високої кухні. Більшість перших страв це суп. Цибулевий суп, суп пюре, крем суп з того з цим, іншим. Альо в український кухні дуже багато типів та видів перших страв, це: Капусняк, Холодник, Окрошка, Розсольник, Бограч, Куліш, Юшка, І звісно наш славетний борщ.
За усіма характеристиками, формі та складовим це саме борщ, який має містити певний бульйон м’яка м’ясний або овочевий, буряк та капусту, яка правда у цьому рецепті замінили на стебло селери. Чому паризький? Бо був цей рецепт був привезений з Парижа, і видавництво кулінарної книги розташоване у Парижі. Можливо, як щоб у цьому рецепті було насіння гірчиці цей борщ можливо мав бі назву діжонський борщ.
Тепер ви можете вважати себе експертом, принаймні людиною що знається на паризький борщ.

ПАРИЗЬКИЙ БОРЩ

2 к. м м’ясний або овочевий бульйон
2 червоних буряки
1 червона цибулина
3-4 стебла селери
1 ч. л. насіння фенхелю
1 ст. л. мигдалю
1 зубчик часнику
гілочки свіжого кропу, оливкова олія,
чорний перець, сіль, цукор

Музика:
Track 1: Song: Urban Lullaby Artist: Jimmy Fontanez Genre: RB & Soul Source: Youtube Audio Library
Track 2: Title: Midnight Snack Type of music: Retro Hip Hop Mood: Vintage
Midnight Snack by Dj Quads: https://soundcloud.com/aka-dj-quads/m… Music provided by Free Vibes: https://goo.gl/NkGhTg About the artist: Please show some love and support to: Dj Quads SoundCloud: https://soundcloud.com/aka-dj-quads