Смачний та корисний гарбузовий сік в домашніх умовах

сік з гарбуза рецепт на Хеллоуін

Завжди лікарі рекомендують нам їсти здорову їжу, багату на вітаміни та корисні речовини, особливо в осінньо-зимовий період, щоб зміцнити імунітет та захисні сили організму. Особливо багаті на вітаміни овочі та фрукти, які вирощені в нашій країні, а не в тропічному кліматі. Одним з таких корисних вирощених культур є гарбуз. З нього можна приготувати багато страв: зварити гарбузову кашу, спекти запіканку, зробити морозиво і освіжаючий фреш.

Корисні речовини, на які багатий гарбуз.



Гарбуз – це ягода, яка містить багато клітковини, органічні кислоти, фосфор, залізо, мідь, цинк, глюкозу, каротин, вітаміни: С, D,В1, В2. Його рекомендують вживати як здоровим людям для забезпечення організму корисними речовинами, так і людям з захворювання серцево-судинної системи, печінки, жовчного міхура, нирок, людям з порушенням роботи шлунково-кишкового тракту, зокрема, якщо є часті закрепи.

корисні властивості гарбуза

Звісно, що найбільше користі ми отримуємо зі свіжих овочів та фруктів, аніж з тих, які пройшли термічну обробку в процесі приготування. Сік – ідеальний варіант втамувати спрагу, його полюбляють діти і не завжди здогадаються, з яких інгредієнтів його приготували.

Гарбузовий сік найкраще поєднати якраз з іншими соками, щоб збагатити його смак і зробити ще кориснішим.

Рецепт гарбузового соку в домашніх умовах

Беремо невеликий шматок гарбуза, очищеного від шкірки та насіння, 1 моркву, 1 яблуко, до смаку цукрову пудру або мед. Для отримання соку можна скористатися соковижималкою, або натерти на найдрібнішій тертці гарбуз, очищене яблуко, моркву і потім відтиснути в марлі отриману суміш, отримаємо чудовий напій таким чином.

Гарбузово-апельсиновий сік

сік з гарбуза та апельсину



Насичений смак має сік з цитрусових, тому додавши його до гарбузового соку, ми також можемо отримати незрівнянно смачний і корисний напій.

Для його приготування вичавлюємо сік з гарбуза у необхідній кількості, вичавлюємо сік з грейпфруту і апельсину, змішуємо всі соки, додаємо листочок м’яти, за потреби підсолоджуємо.

Також густим та насиченим вийде мікс соків манго та гарбуза.

Фантазувати можна, а головне, – результат експериментів – смачний та корисний.