Як святково прикрасити новорічні страви?

Новий рік вже у дорозі і кожна господиня вже продумує список святкових частувань, якими вона зможе порадувати своїх близьких.

Кожне блюдо це витвір мистецтва, тому що просто неможливо приготувати торт або салат з креветками. У страві обов’язково повинна бути «родзинка, « яка і зробить частування просто незабутнім. Такої оригінальної частинкою може служити особливий інгредієнт, заміна одного продукту на інший або креативне прикраса святкового страви.

Прикраса святкових страв це особливе мистецтво, при якому автор використовує весь свій творчий потенціал, навіть якщо його робота у житті мало пов’язана з придумуванням оригінальних ідей.

Які продукти і компоненти використовуються при прикрасі святкових страв:

  • зелень
  • майонез, сметана та інші соуси
  • відвари овочів і фруктів для забарвлення страв
  • ягоди, фрукти і овочі
  • бульйони або фруктові соки як желе
  • солодкі креми
  • цукрові посипання, кокосова стружка і кориця
  • прянощі (гвоздика, кардамон, меліса, м’ята)

Як святково прикрашати салати

Для прикраси салатів зазвичай береться будь-який соус, зелень і шматочки овочів. З цього можна створити лісову галявину, символ наступаючого року або зелену ялинку.

Як святково прикрашати випічку

Для прикраси тортів, тістечок, пирогів та інших солодощів із тіста використовують солодкі креми, обрізки тіста, горіхи і прянощі.

Як прикрашати гарячі страви

Для прикраси птаха, запеченої свинини і яловичини, риби використовується зелень, шматочки овочів, фрукти і соусні заправки.

Створюючи свій шедевр із зелені або фруктів, потрібно пам’ятати про те, що не всі прикраси поєднуються один з одним. Так, наприклад, яйця не поєднуються із стравами з м’яса або майонезний соус не підійде до страв з більшості сирих овочів, зробить страву більш важким і додасть смак, який насправді не замислювався.

Звичайно, так само варто знати, що прикрашати святкові страви потрібно безпосередньо перед подачею на стіл, щоб зелень і інші прикраси зберегли свій свіжий вигляд та приваблювали апетит. Мити потрібно більшість продуктів перед прикрасою, і це стосується не тільки зелені або фруктів, але і так само яєць.

Святкові страви для Нового року повинні не тільки мати прекрасний смак і аромат, але і радувати око, привертаючи увагу до кожного частування і збуджуючи апетит.