Як вибрати горщики для запікання?

Горщики для запікання – це традиційний зберігач минулих років у приготуванні їжі і нестандартної подачі її на святковий стіл. Керамічний посуд, перш за все – це вироби з чистого, натурального матеріалу, дивно зберігає тепло, а головне енергетику Землі, що, безсумнівно, корисно для здоров’я. Керамічний посуд зберігає всі смакові якості продукту, а також його поживні властивості і більшість вітамінів.
Як вибрати горщики для запікання і не помилитися, що він підійде саме для приготування бажаного страви?

В першу чергу визначте горщик, якого саме обсягу вам необхідний. Адже в залежності від розміру різні глиняні горщики поділяються на однопорціонние, місткість яких 0,15-0,75 літра і багатопорційному , місткістю від 1 до 30 літрів.

Головними ознакою хорошої якості глиняних горщиків є їх механічна, а також термічна міцність, залежно від випалу вироби. Якісно обпалений горщик при постукуванні видає чистий, дзвінкий звук і має правильну форму і гладку поверхню.

Варто звернути увагу на товщину всіх стінок і дна. Вони повинні бути однакові у всіх частинах. У тому випадку якщо товщина горщика нерівномірна, при нагріванні можуть виникнути різні тріщини і навіть непоправна поломка.

Вся глиняний посуд має рівний шар глазурі, різні відтінки, але наближено до безбарвною. Вона захищає весь пористий черепок від проникнення в глину різних рідин, жирів, газів. Глазур робить посуд досить блискучою, а головне вологонепроникною і зручною для миття.

Горщики для запікання з глини – це не тільки ідеальне співвідношення традицій народу і якості виробу, але і здоров’я, і просто чудовий настрій для вас і вашої родини.